Hopp til innhold

Fremtidig organisasjon tar form

Helseplattformen lyser ut mange stillinger framover. Selskapet utvikler seg fra en prosjekt- til driftsorganisasjon, og skal i en periode være begge deler.

Publisert 17.09.2021

Rett før sommerferien godkjente styre og eiere at Helseplattformen AS skal ha faste arbeidsplasser tilsvarende 240 årsverk på sikt.

En gruppe mennesker som ser på en bærbar datamaskin

Arbeidet med å tilby faste stillinger til mange prosjektansatte er i gang. Med pandemien tilsynelatende på hell blir det også rom for å utvikle det nye selskapet, der flere nyansatte foreløpig bare har erfaring med hjemmekontor.

Teknisk plattform allerede i drift​

Når Trondheim kommune og St. Olavs hospital tar i bruk den nye, felles journalløsningen våren 2022 har den tekniske plattformen allerede vært i drift i Midt-Norge i to år. Det skyldes at nytt, felles IT-system for laboratoriene på alle sykehusene i Helse Midt-Norge er innført. Lab-systemet bygger på samme løsning som hele Helseplattformen og leveres av amerikanske Epic. Etter innføring har Helsepattformen AS overtatt driften i samarbeid med HEMIT (Helse Midt-Norge IT).

​Når Helseplattformen ruller ut den nye journalløsningen til hele St. Olavs hospital og i Trondheim kommune våren 2022, vil organisasjonen både drifte løsningen her og gjennomføre innføringsprosjektene i resten av regionen. Dette krever store ressurser i en nokså avgrenset tidsperiode. Det er krevende å rekruttere nok folk med riktig kompetanse i skjæringspunktet mellom IT og helse, for konkurransen om disse ressursene er stor. Helseplattformen og de mange prosjektene virksomheten består av leier inn mye personell både fra eier-organisasjonene og fra private aktører. Det kan være IT-konsulenter, ingeniører, spesialister i prosjektledelse, og helsepersonell.

Varige arbeidsplasser

Rekrutteringen har ikke vært enklere under pandemien. Mange nyansatte har startet i jobben på hjemmekontor og har først de siste ukene kunnet oppholde seg i samme møterom. På sikt skal Helseplattformen skape varige arbeidsplasser, både i Trondheim og flere andre steder i regionen. Styrevedtaket ga klarsignal til å tilby faste stillinger til mange av de som har midlertidige engasjement i prosjektet i dag, men vil også føre til mange eksterne utlysinger framover. Arbeidet med å etablere faste stillinger gjennomføres i samarbeid med de tillitsvalgte.

Stillinger lyses ut både via webcruiter og finn.no, og med lenker på Helseplattformen.no og vår LinkedIn-side​.

I denne artikkelen fra Adressa Brand Studio kan du lese mer om selskapet og finne lenker til stillingsannonser.

Folk som går på en gate

Fant du det du lette etter?