Godkjent av styret

Styret for Helseplattformen AS har godkjent Helseplattformens løsning for produksjonssetting. Løsningen vil kunne tas i bruk fra 6.mai, en uke senere enn opprinnelig planlagt. 

Publisert 21.04.2022
Sist oppdatert 09.02.2023

Styret for Helseplattformen AS har vedtatt at den felles journalløsningen er godkjent og vil være klar for å settes i produksjon 6. mai.

Det betyr at Helseplattformen med IAM (tilgangsstyring) er klar for å tas i bruk med en ukes ekstra forberedelser.​

Adminstrerende direktør Torbjørg Vanvik anbefalte overfor styret at det blir lagt inn en ekstra uke for å sluttføre gjenstående oppgaver på en god måte. Det er spesielt to områder som har vært utfordrende: tilgangsstyring og egentrening for ansatte.

- Det har vært særdeles krevende for alle aktører å bli rammet av en smittetopp i prosjektinnspurten, og spesielt akkurat idet opplæring startet, sier administrerende direktør Torbjørg Vanvik. Hun understreker at det er gjort en formidabel innsats av de ansatte også gjennom påskeferien.

Styret for Helseplattformen ber om å få lagt fram en ny sak som redegjør for når produksjonssetting faktisk kan finne sted etter avtale med St.Olavs hospital og Trondheim kommune. Konsekvenser av en mulig forsinkelse, faglig og økonomisk, må beskrives. Styret ber også Trondheim kommune og St.Olavs hospital om å intensivere sluttføring av egentrening. 

Styreleder Helge Garåsen sier vedtaket innebærer at løsningen er klar til bruk fra Helseplattformens side. Formelt er det opp til sykehus og kommune selv om de er klare for å ta løsningen i bruk.

Etter produksjonssetting følger en periode med feilretting og justeringer før innføring settes igang ved sykehusene i Levanger og Namsos, samt åtte kommuner, til høsten.

Her​ kan du lese mer om forberedelsene i Trondheim kommune.