Hopp til innhold

Hva er HelsaMi?

HelsaMi er mye mer enn bare enda en app. Her ser du spørsmål og svar om Midt-Norges digitale helseinnovasjon.

Publisert 16.08.2021
Sist oppdatert 30.01.2022
Et nærbilde av en babys hånd som holder en babys fot

​Hva er HelsaMi?

HelsaMi er den digitale inngangen til helse- og omsorgstjenester du som er innbygger i Midt.Norge kan bruke. Via appen eller nettsiden www.helsami.no​ kan du sjekke legemidler og timebestillinger, endre og bestille selv der det går an. Du kan også komme i kontakt med helsepersonell, få videokonsultasjoner og se dine egne helseopplysninger samlet på ett sted. Pasienter med stort behov for hjelp fra helsevesenet, for eksempel kronisk syke, får i tillegg en skreddersydd løsning for sine behov.

 

Når skjer det?

HelsaMi har lanseringsdato 30. april 2022. Aller først ut er St. Olavs hospital, Trondheim kommune og Øya legesenter i Trondheim. Helseplattformen er navnet på det felles journal- og informasjonssystemet HelsaMi henger sammen med. Helse Nord-Trøndelag kommer med fra høsten 2022. Så blir helseforetaket Helse Møre og Romsdal med våren 2023. 

 

Er det trygt?

HelsaMi er like sikkert som banken, det vil si nettbanken. Du logger deg inn med BankID. Et alternativ er Buypass smartkort eller Commfides (en USB-løsning). Alle har sikkerhetsnivå 4 (det høyste sikkerhetsnivået for innlogging) og er helt trygge løsninger.

 

Kan alle bruke HelsaMi?

Alle som trenger det får automatisk tilgang til HelsaMi hvis de er 16 år eller eldre. Hvis du er/har vært pasient ved St. Olavs eller er bruker av helse- og omsorgstjenester fra Trondheim kommune har du bruker. Du kan også få tilgang som pårørende eller som foresatt til barn.  

 

Hva slags nytte har jeg av å bruke HelsaMi?

Løsningen skal gjøre det enklere for både ansatte og pasienter. Du får raskere tilgang til journalinformasjon og andre helseopplysninger enn hvis papirer må sendes i posten, for eksempel. HelsaMi skal ikke erstatte de mellommenneskelige møtene mellom pasienter og helsepersonell, men være et nyttig tillegg der det er gunstig. Enkel tilgang til videokonsultasjoner, timebestillinger og andre løsninger kommer til å spare tid både for helsevesenet og deg som pasient.

 

Er det vanskelig å bruke HelsaMi?

HelsaMi er lett å finne fram i og enkel å bruke. Har du brukt internett eller apper på telefon før finner du fram i HelsaMi. Vi tilbyr også hjelp til innlogging og det å finne fram i løsningen til alle som trenger det.

 

Er HelsaMi en konkurrent til Helsenorge-appen eller nettsiden?

Nei. Det handler om å gjøre helse- og omsorgstjenesten lettere tilgjengelig for pasienten. HelsaMi blir et tillegg til Helsenorge her i Midt-Norge, med flere funksjoner for dialog og innsyn i egne helseopplysninger. Til sammen utfyller de to tjeneste hverandre. I HelsaMi får du nye muligheter til dialog og kan se journalinformasjon. Du kan logge deg inn i HelsaMi via Helsenorge og omvendt når HelsaMi er lansert.

 

 

 

 
 

Fant du det du lette etter?