Hopp til innhold

Innovasjon: Ny rolle på plass

Hilde Berg-Karlsen skal bidra i arbeidet med innovasjon i Helseplattformen. Hun skal bygge nettverk med innovasjonsmiljøer og være med på å følge opp de nye ideene som skal løse framtidas helsetjeneste.  

Publisert 07.09.2021
Sist oppdatert 09.09.2021

Med Helseplattformen kommer en rekke muligheter for å samarbeide på en måte som ikke er mulig i dag. Nytt medisinsk utstyr og nye løsninger innen velferdsteknologi skal knyttes sammen med Helseplattformen. Allerede nå får Helseplattformen mange henvendelser som handler om innovasjon, og vi forventer at tallet vil øke i åra som kommer.  

Hilde Berg-Karlsen har 20 års fartstid i teknologibransjen

Hilde Berg-Karlsen er innleid i jobben som innovasjonskoordinator fra i sommer. Til jobben hennes ligger det å følge opp forespørsler og ønsker som kommer fra ulike hold.  Kommuner og ulike innovasjonsmiljøer ved helseforetakene, samt eksterne leverandører, er noen av dem som henvender seg til oss. Å bygge nettverk med ulike innovasjonsmiljøer regionalt og nasjonalt blir en viktig del av jobben.

​​Muligheter for norske leverandører​

- Det var viktig for oss å etablere denne rollen allerede nå for å få på plass en god plan for vår innovasjonssatsning framover. Vi vil ivareta behov og ønsker kommunene har innenfor velferdsteknologi – og da spesielt kommuner som ennå ikke har utløst opsjon. Det er også et behov å få klarlagt hva og hvordan vi skal kommunisere mulighetene som fins for norske leverandører med tanke på å koble seg på løsningen. Vi opplever at det er mange myter som gjenfortelles i media, og som ikke stemmer med virkeligheten, sier viseadministrerende direktør Christer Mjåset i Helseplattformen.

​20 år i teknologibransjen

Hilde Berg-Karlsen har jobbet med salg, markedsføring og rådgivning i teknologibransjen i Trondheim i over 20 år. Hun har erfaring fra små gründerselskaper ​og store IT-selskaper som Evry. Hun har jobbet sju år i Hemit (Helse Midt-Norges totalleverandør av IT-systemer), og var blant annet prosjektleder for IKT-støtte til forskning. Det ga henne godt innpass i forsknings- og innovasjonsmiljøene i Helse Midt-Norge. 

Noe av det første Hilde har startet med er å arbeide fram en felles forståelse av hva Helseplattformen legger i begrepet innovasjon.

- Nå er jeg i gang med å lage en god plan for innovasjonssatsning i samarbeid med kolleger, kunder, eiere og andre samarbeidspartnere. Jeg er glad for å være tilbake i Helse Midt-Norge, og ser fram til et godt samarbeid med alle i Helseplattformen og våre samarbeidspartnere, sier vår nye innovasjonskoordinator. 
Fant du det du lette etter?