Superbrukerne kommer
Det er nøyaktig tre måneder til Helseplattformen innføres på St. Olavs hospital og i Trondheim kommune. Denne uka gikk startskuddet for superbrukerkursene. Lokaler over hele Trondheim er tatt i bruk, og skjermer, instruktører, håndbok, antibac og kaffe er på plass.
Til sammen skal 18 000 medarbeidere på sykehuset og i Trondheim kommune på klasseromskurs for å lære seg hvordan Helseplattformen skal brukes i den enkeltes jobbhverdag. Fram til den store dagen 30.april vil lokalene på Ringve skole, Trondheim spektrum, Trondheimsporten og Kolstad skole fylles opp med ansatte. Det er et omfattende opplæringsprogram som ligger bak, med 57 parallelle kurs per dag, og til sammen 2100 arrangementer på åtte uker for sluttbrukerne.

Hanne Indset jobber på sengepost på Røros sykehus, og deltar på superbrukerkurs. Hun får råd og vink fra Ton van der Broek. Foto: Geir Otto Johansen
Superbrukerne er nøkkelpersonell
I to uker framover kjøres det 350 kurs for en viktig gruppe i Helseplattformen; superbrukerne. De er ansatte fra hele helsetjenesten som har god faglig forståelse, interesse og kunnskap om IT-verktøy, og de er dyktige formidlere. Superbruker vil være den første som kollegene henvender seg til når de står fast i den nye løsningen. Veien til hjelp skal være kort- derfor er superbrukerne nøkkelpersoner i den daglige driften når Helseplattformen rulles ut. Dessuten er superbrukerne viktige før løsningen kommer ved at de deltar i ulike aktiviteter som forbereder de ansatte på den nye hverdagen.
Har planene klare for den som blir syk

Superbrukerne får et eget hefte - på papir - som informerer om rollen de har sagt ja til å påta seg. Gode smittevernrutiner er på plass i alle undervisningslokaler. Foto: Geir Otto Johansen
