Hopp til innhold

Volda er kommune nr. 30 som sier ja til forprosjekt

- Jeg er glad for at vi er sammen med Helse Midt-Norge og går i front. Det var noen av ordene som falt fra talerstolen da Volda kommunestyre i ettermiddag sa ja til å utløse opsjon på Helseplattformen.  

Publisert 30.09.2021
Sist oppdatert 01.10.2021

​Som den første kommunen på Søre Sunnmøre har kommunestyret i dag bestemt at Volda skal starte forprosjekt og dermed forberede kommunen på å kunne ta i bruk den nye pasientjournalen. I vedtaket heter det at kommunen ser at prosjektet vil bli omfattende å innføre, og er derfor oppptatt av god planlegging og tiltstrekkelige ressurser. Politikerne godkjente at det skal tilsettes en lokal innføringsleder i kommunen så raskt som mulig i 2022.

Kommunestyret i Volda ledes av ordfører Sølvi Dimmen. Foto: Sølvi Dimmen

Kommunestyret i Volda ledes av ordfører Sølvi Dimmen. Foto: Volda kommune

Viseadministrerende direktør i Helseplattformen, Christer Mjåset, innledet med å orientere politikerne om bakgrunnen for at Helse Midt-Norge helt tilbake i 2012 startet arbeidet med å få med kommunene i hele regionen inn i en felles løsning til beste for både innbyggere og helsepersonell. Han forklarte dessuten hvordan Helseplattformen er plassert i forhold til retsen av landet, og hvordan dagens journalsystemer fungerer.

Før debatten fikk politikerne se en video om Helseplattformen som er laget av Herøy kommune.​​

I debatten pekte noen av politikerne på behovet for at staten påtok seg et ansvar for å betale for løsningen i stedet for at kommunene i Midt-Norge pålegges kostnadene med å gå foran resten av landet i arbeidet med å sikre at hver innbygger får en journal på tvers av helsetjenesten. 

Andre politikere uttrykte glede over å være en del av Helse Midt-Norge som går i bresjen for en løsning som skal gi forbedringer på en rekke områder i kommunehelsetjenesten og i sykehustjenesten. Det ble også advart mot å sette på bremsene for en løsning som er kommet svært langt. 

Med vedtaket i Volda er kommunen den trettiende i rekka som fatter et positivt vedtak om Helsplattformen. De andre seks kommunene på Søre Sunnmøre skal behandle saken seinere i høst. Dermed ser det midtnorske kartet slik ut per 30.september 2021:

Kart
​​​Illustrasjon: Helseplattformen


Fant du det du lette etter?