HelsaMi for deg som er pårørende

Du som er pårørende, eller som ønsker å dele dine helseopplysninger med pårørende, vil ha nytte av løsningene i HelsaMi.

En mann i rullestol med en annen mann i rullestol

​Det er enkelt å gi pårørende tilgang til helseopplysninger og dialogmuligheter gjennom HelsaMi for den som ønsker det. Du kan gi tilgang til hele, eller deler av, innholdet på HelsaMi. De som har tilgang kan også få tilgang til å utføre tjenester på vegne av HelsaMi-brukeren, for eksempel å bestille time eller fornye resept.

Har du riktig informasjon om pårørende?

Hvem kan gi tilgang?

Du som er over 16 år, som har samtykkekompetanse, kan gi tilgang til at andre voksne over 18 år kan se din HelsaMi-konto eller utføre handlinger på vegne av deg gjennom HelsaMi. I HelsaMi vil du også ha oversikt over hvem som har tilgang og hvem du har tilgang for. Du kan trekke tilbake tilgangen når du ønsker.

Hvordan gjør jeg det?

  • Logg inn i HelsaMi og gå til «Del journalen min med andre».
  • Velg tilgang for pårørende.
  • Velg «inviter», fyll ut informasjonen og send inn. Personen du gir tilgang må ikke bo i Midt-Norge. Du kan gi tilgang for pårørende fra andre steder i landet. De får da en egen HelsaMi-konto de ser din informasjon via.
 
HP Foto nettside 678x35020.jpg

Innbygger kan velge mellom fire ulike typer tilgang når de gir tilgang til pårørende:

 

Full tilgang: Du gir personen tilgang til å se det samme som du selv ser og kommunisere med helsetjenesten på dine vegne. Personen vil også kunne svare på dine spørreskjemaer og se dine notater.

Lesetilgang: Du gir personen tilgang til å se dine helseopplysninger, men ikke kommunisere på dine vegne

Bare kommunisere: Du gir denne personen tilgang til å se og administrere timer og til å sende meldinger på dine vegne

Standardtilgang: Du gir denne personen tilgang til å se kommende timeavtaler og helseopplysninger samt sende meldinger og bestille timer. Personen kan ikke se dine personlige notater, historikk eller tidligere timeavtaler.​​

Dette skjemaet kan du sende inn til oss for å få tilgang til andres HelsaMi:

Skjema for pårørende (PDF).

Hvordan få tilgang som pårørende for den som ikke har samtykkekompetanse?

HP Foto nettside 678x35024.jpg

Den, eller de, som har fullmakt til å representere andre kan be om å få tilgang til personer over 16 år som ikke har samtykkekompetanse/beslutningskompetanse. 

Slik gjør du det: 

Logg inn i HelsaMi. Fyll ut skjemaet under «Søk om tilgang til voksnes helseopplysninger». Du må dokumentere at du har rett på tilgang.

Du kan også fylle ut dette skjemaet og sende det inn til oss:

Skjema for manglende samtykkekompetanse (PDF).pdf

HP Foto nettside 678x35027.jpg

 

Sist oppdatert 14.11.2022