Hopp til innhold

Hva er HelsaMi?

HelsaMi er en digital inngang til helse- og omsorgstjenester i Midt-Norge. Det er en innbyggerportal som gir befolkningen mange nye muligheter.

En baby med en hvit kaninhatt

Gjennom HelsaMi kan du blant annet få oversikt over dine helseopplysninger og ha dialog med helsepersonell.

Trondheim kommune og Øya legesenter var først ute i mai i år, og i november kom St. Olavs hospital og seks nye kommuner med.

HelsaMi kommer som en egen app til mobiltelefon og nettbrett, men du kan også logge inn via nettleser her på www.helsami.no​. Innloggingen er sikker, for her må du bruke ID-porten (BankID eller en av de andre trygge løsningene).

Alle som trenger det får bruker til HelsaMi, men et flertall av innbyggerne har bruker på grunn av tidligere kontakt med helse- og omsorgstjenester.

Du kan også få tilgang for andre, for eksempel barn eller andre voksne som har deg som pårørende. Voksne må gi deg tilgang. Du ser ingenting uten at den voksne pasienten ønsker det selv.

Ingen skal tvinges til å bruke HelsaMi, men uansett få god helsehjelp fra det offentlige. Før du har logget inn første gang er du registrert som ikke aktiv bruker og kommuniserer på samme måte som før.

For den som ønsker det kan HelsaMi spare tid og gi deg gode muligheter for digital oversikt.

Ansatte og sykehus/kommuner/legekontorer kan også spare tid ved at innbyggere bruker HelsaMi.

HelsaMi er innbyggernes vei inn til det felles journalsystemet Helseplattformen. Hvis du vil lese mer om Helseplattformen kan du gå til www.helseplattformen.no.​ Her ser du også oversikten over hvilke helseforetak og kommuner som tar i bruk systemet og når. Sist oppdatert 12.12.2022
Fant du det du lette etter?