Nytt om varsler i HelsaMi

Helseplattformen har endret på antall varsler som sendes til pasient i forbindelse med timeavtaler i HelsaMi.  

Publisert 02.11.2023
Sist oppdatert 11.03.2024

Endringene gjelder utsending av varsel og påminnelser til pasienter som har en timeavtale i helsetjenesten. Det nye er at pasientene vil nå kun få varsel og påminnelser på sms.

Pushvarsler fra HelsaMi-appen utgår. Hensikten er å gi pasienten de varslene som er nødvendig og ta ned antall unødvendige varslinger som oppleves forvirrende. 

En kvinne som bruker en mobiltelefon
Varslingene fra HelsaMi endres nå. Illustrasjonsbilde: Colorbox

Endringen omfatter «Ny time», «Endring av time» og «Kansellering av time». Pasientene vil fortsatt få meldinger fra Helsenorge som før. Timen vil fortsatt være synlig under timeavtaler og besøk i HelsaMi.  

Varsler om timeavtaler i kommunehelsetjenesten   

For timeavtaler i kommunehelsetjenesten kommer varslene på sms. I tillegg får pasientene en påminnelse på sms 24 timer før timen.  

Varsler om timeavtaler på sykehus  

For timeavtaler på sykehus kommer varslene på sms. I tillegg får pasientene varsel om Spørsmål før timen før timen. Tidspunkt for dette kan variere fra avdeling til avdeling, men er i utgangspunktet 72-48 timer før timen.  

Timevarsler til barn 

SMS-varsel sendes til telefonnummeret som er registrert som primærtelefon i pasientopplysningene til pasienten. Dersom pasienten er under 16 år legges pasientens FORNAVN til i tekstmeldingen. Når pasienten fyller 16 år, vil det komme opp en beskjed om å oppdatere telefonnummeret til pasienten i Registrering. 

Hvorfor sendes det varsler fra både HelsaMi og Helsenorge? 

Helseplattformen har en integrasjon som deler informasjon om timer med Helsenorge. Dette er i henhold til nasjonale målsettinger. 

Pasienter som har en journal i Helseplattformen, har muligheten til å ta i bruk HelsaMi. Det er pasientens inngang til sin journal. Pasienten kan endre varselinnstillinger selv både på Helsenorge og på HelsaMi. Sammen gir HelsaMi og Helsenorge innbyggerne et bedre digitalt tjenestetilbud.