Tre kommune-ja på 24 timer

På et døgn vedtok hele tre kommunestyrer på Nordmøre å signere tjenesteavtale med Helseplattformen.

Publisert 16.06.2023
En gruppe mennesker som sitter ved et bord med bærbare datamaskiner
Fra kommunestyremøtet i Sunndal- en av de tre som nå har bestemt seg for å innføre Helseplattformen (Skjermdump fra kommune-tv)

- Helseplattformen er i bruk av 28 000 ansatte i midtnorsk helsetjeneste allerede- det er godt over halvparten av alle som jobber innenfor helse i regionen. 
 
Det sa seksjonsleder Tor Erling Evjen som orienterte om Helseplattformen i tre kommunestyrer på Nordmøre mellom 14.og 15.juni. I løpet av 24 timer hadde Sunndal, Surnadal og Smøla vedtatt at de vil være med. 

Både Evjen og flere av politikerne var klare på at det blir krevende for de ansatte å innføre en løsning som fordrer endring. Helsesjefen i Sunndal, Britt Iren Bæverfjord, var likevel klar i sin uttalelse til politikerne i sin kommune før de fattet vedtak: 

- Det er mange årsaker til at vi mener Helseplattformen er et godt grep for vår helsetjeneste. Vi ser fram til etter hvert å jobbe mer sømløst ved at stadig flere jobber i samme journal. Vi mener løsningen vil være med å øke pasientsikkerheten. Vi tror også at tilgangen til egen helseinformasjon gjennom appen HelsaMi vil være et stort byks framover for innbyggerne våre. Vi brenner virkelig for dette.

Skal på høsten 2024

De tre kommunene skal etter planen innføre Helseplattformen i oktober 2024. Fra før har allerede Heim kommune i Trøndelag sagt ja, mens de andre kommunene i området som ligger i samme innføringsløp tar sin beslutning seinere i år. 

Dette betyr per i dag at i underkant av 70 prosent av innbyggerne i Midt-Norge bor i kommuner som enten har tatt i bruk Helseplattformen eller har vedtatt å ta i bruk løsningen. 

Rundt 28 000 av de totalt 40 000 ansatte i midtnorsk helsetjeneste bruker Helseplattformen allerede.

Diagram, kart
Status for kommunedelen av Helseplattformen per 15.juni 2023
Kart
Dette kartet viser status for hele Helseplattformen der også sykehusene er inkludert i oversikten.