Bli kjent med legemidler

Oversikt over legemidler i HelsaMi

Listen over dine legemidler i HelsaMi skal holdes oppdatert av de helsetjenester som bruker Helseplattformen. Inntil alle helsetjenester bruker Helseplattformen vil du kunne oppleve at listen ikke alltid er oppdatert i HelsaMi. Du som bruker HelsaMi kan også bidra til å holde legemiddellisten oppdatert.

Illustrasjonsbilde som viser dosetter i eske.

Hvordan kan jeg bidra til å oppdatere legemiddeloversikten?

Du kan bidra til å holde oversikten oppdatert ved enten å legge til et legemiddel som mangler eller ved å kommentere på legemiddel som er oppført feil.

Legemiddel som ikke vises i HelsaMi kan du legge til ved å klikke på «+ Legg til legemiddel eller kosttilskudd».

  • For reseptfrie legemidler og kosttilskudd vil du få opp en liste med alternativer som du kan velge fra. Det er viktig at du legger til reseptfrie legemidler og kosttilskudd, da legen ikke nødvendigvis kjenner til disse.

  • Reseptpliktige legemidler vil du ikke finne i søkelisten. Du må derfor gå til «Rapporter ditt eget legemiddel». Her skriver du inn navnet på legemiddelet og klikker godta.

Hvis du har avsluttet bruken av et legemiddel eller tar det på en annen måte enn det som er angitt i HelsaMi, kan du legge igjen en kommentar på det aktuelle legemidlet.

Vennligst merk at dine kommentarer ikke automatisk oppdaterer legemiddellisten i Helseplattformen, men kommentarene dine blir synlige for helsepersonell i Helseplattformen når de gjennomgår legemiddellisten din. Dette bidrar verdifullt til kvalitetssikringen av informasjonen om din legemiddelbruk i Helseplattformen. 

Vennligst merk at selv om du kan legge til et legemiddel i HelsaMi, betyr det ikke at du har bestilt eller bedt om en fornyet resept på dette legemidlet. Du kan finne mer informasjon på Helsenorge eller kontakte fastlegen din, Legemidler - Helsenorge.

Hva kan du som pårørende gjøre?

Som pårørende kan du legge til reseptfrie legemidler og kosttilskudd men du har ikke anledning til å legge til reseptpliktige legemidler. Dette vil bli en mulighet etter hvert.

Hvordan kan du finne mer informasjon om legemidlene du bruker?

Under hvert enkelt legemiddel finner du lenken «Finn ut mer» som sender deg til Felleskatalogen og pakningsvedlegget til det aktuelle legemidlet.

Se også denne artikkelen På vei mot felles leggemiddelliste.

 

Sist oppdatert 07.12.2022