Aktuelt fra Helseplattformen 9

Topp nyhetsbrev

10.02.2023

Levanger og Verdal kobler seg på natt til 11.februar

​​​Til helga vil det tilsammen være ni kommuner som har tatt i bruk Helseplattformen.  De to første kommunene i nordre del av Trøndelag kobler seg på kl.0300 natt til lørdag.
 
- Helseplattformen er et viktig skritt viderer for å utvikle helsetjenestene, og et felles journalsystem er i pasientenes interesse, sier kommunedirektør Geir Olav Jensen i Verdal. 
 
1700 ansatte i de to kommunene skal jobbe med et nytt arbeidsverktøy. Dagen før de to kommunene kobler seg på har 1000 innbyggere i Verdal og 1220 innbyggere i Levanger allerede logget seg inn på HelsaMi og opprettet egen bruker. Et stort apparat fra både kommunene og Helseplattformen har jobbet intenst med forberedelsene og en tydelig kommandosenterstruktur vil fortløpende håndtere feilretting i løsningen og gi brukerstøtte til sluttbrukerne.  ​
___________________________________________________________________________________________

Viktig å støtte kommuner som kommer etter oss

​Fire kommuner inviterte til pressekonferanse 9.februar i Trondheim for å dele sine erfaringer med Helseplattformen så langt. Trondheim, Holtålen og Indre Fosen har alle tatt i bruk løsningen i 2022, mens Levanger er like rundt hjørnet. 

- Det er viktig å lære av det som har gått bra, og det er viktig å lære av det som ikke har fungert så godt. Vi skal, sammen med Helse Midt-Norge, evaluere innføringsprosjektet for Helseplattformen slik at vi får et godt innblikk i hvordan opplæring, gjennomføring og innføringen har vært. På den måten kan vi støtte de kommunene som skal innføre Helseplattformen i sine kommuner etter hvert, sa kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden. 

Les mer og se hele pressekonferansen på nettsidene til Trondheim kommune.

Fra pressekonferansen i Trondheim 9.februar. Foto: Trondheim kommune-

___________________________________________________________________________________________ 

Løsningene for fastelegekontor og legevakt

​​I samarbeid med fastleger og utviklere fra vår leverandør Epic arbeider vi videre med å kartlegge funksjonalitet og brukervennlighet i løsningene for fastlegekontor og legevakt. Flere utbedringer er utført, og senere i år vil det komme store oppdateringer. Et til to pilotkontorer kan komme i gang med å prøve ut løsningen i 2023, mens vi i løpet av 2024 tentativt ruller den ut. Helseplattformen ønsker å prioritere kvalitet, og ikke utrullingshastighet, for å bygge tillit og sikre at løsningene er tilstrekkelig gode. 
___________________________________________________________________________________________

Plakat for vaksinekampanje i Trondheim

Bekjemper smittsom hjernehinnebetennelse via HelsaMi

​​Trondheim kommune vil jobbe smartere med å vaksinere mot smittsom hjernehinnebetennelse. To årskull tilbys nå gratis vaksine mot denmeget smittsomme sykdommen. Med HelsaMi håper kommunen å nå flere ungdommer. ​Tilbudet gjelder elever på vg2 og vg3 i Trondheim. Vaksineringen startet denne uka, og tall per 9.februar viste at 630 ungdommer allerede har vært inne i HelsaMi og booket seg time.

Spørsmål/kommentarer? Send e-post til  kommunikasjon@helseplattformen.no​ 


Bunn nyhetsbrev 
Sist oppdatert 13.02.2023