Konstitueres som administrerende direktør

Siri Berg blir konstituert administrerende direktør i Helseplattformen AS.

Publisert 03.11.2023

Etter styremøte i Helseplattformen 1. november, og styremøte i Hemit HF 2. november, er det klart at Siri Berg konstitueres som administrerende direktør i Helseplattformen AS, med virkning fra 1. desember 2023.  

– Jeg har et sterkt ønske om at vi skal lykkes med Helseplattformen og at helsetjenesten i Midt-Norge skal bli så bra som mulig. Jeg gleder meg til et godt samarbeid med Hemit, de andre helseforetakene og kommunene. Både min erfaring og mitt nettverk blir nyttig på veien videre, sier Berg. 

En person som bruker briller
Siri Berg har jobbet i Hemit siden 2003 og konstitueres fra 1. desember som administrerende direktør i Helseplattformen AS. Foto: Hemit HF

– Erfaren ressurs

Berg, som har jobbet i Hemit siden oppstarten i 2003, har blant annet vært assisterende direktør de ni siste årene før hun tidligere i år ble konstituert som administrerende direktør i Hemit.  

Helge Garåsen, styreleder i Helseplattformen AS, er fornøyd med å få Siri Berg som konstituert administrerende direktør.  

– Jeg er kjempeglad for å få på plass en så erfaren ressurs, med solid ledererfaring fra IKT inn mot helsesektoren. Siri Berg har vært konstituert administrerende direktør i Hemit i åtte måneder og har gjort en svært god jobb der. Jeg er glad for at hun nå ønsker å bidra til at vi når målene med Helseplattformen. Jeg ønsker også å takke Trond Utne for flott innsats. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med ham og Hemit, sier Garåsen. 

Tidligere utlyst

I Hemit er det HR-sjef, Hildegunn Holmslet, som overtar Berg sin rolle i påvente av at Trond Utne kommer tilbake til Hemit 1. januar. 

Utne er administrerende direktør i Hemit, men på utlån til Helseplattformen som konstituert administrerende direktør. 

Stillingen som administrerende direktør i Helseplattformen AS har tidligere vært utlyst, men styret i Helseplattformen AS besluttet å skyve på ansettelsen av ny administrerende direktør til driftsorganisasjonen er bedre satt.   

Styret i Helseplattformen AS har sett etter alternative løsninger etter at Utne i slutten av august ga beskjed om at han ikke var aktuell for stillingen på fast basis.