Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Sanitetsforeningen sponser vaksine - bruker HelsaMi i dialogen

I Rindal har sanitetskvinnene bestemt seg for å betale kostnaden med å tilby gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse for alle 10.klassinger i kommunen. Da er det smart å bruke HelsaMi-appen for god dialog mellom helsestasjonen og innbyggerne.

Publisert 22.01.2024
En kvinne som holder en telefon
Også i Trondheim er det gode erfaringer med å bruke HelsaMi i forbindelse med vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: Helseplattformen

Rindal kommune tok i bruk Helseplattformen i november 2023.
Det betyr at kommunen har mange muligheter for dialog med innbyggere gjennom HelsaMi. Mange foreldre og foresatte har lastet ned appen HelsaMi og fått tilgang til barna sin helseinformasjon der Nå kan nemlig helsestasjonen spørre om de ønsker vaksine for sitt barn via appen. Og foreldre kan skrive en kommentar til helsesykepleier i appen dersom barnet f.eks. har allergier. Eller sprøyteskrekk.

Å bruke HelsaMi letter arbeidet for helsestasjonen i Rindal. Dersom timen må flyttes så kommer det automatisk opp i appen. Det sparer helsestasjonen for sms’er og telefoner. 

Ungdom som har fylt 16 år kan ta i bruk appen selv. Og da er det ungdommen selv som bestemmer om mor og far skal ha tilgang til deres helseopplysninger.

Rindal sanitetsforening har gått ut med en anbefaling til medlemmene om å laste ned appen og registrere seg som bruker. Det betyr ikke nødvendigvis at man må begynne å bruke appen, men at man har den klar den dagen man trenger den, skriver Trollheimsporten på sine nettsider. 

Også i Trondheim kommune var det gode erfaringer i fjor med å bruke HelsaMi i forbindelse med vaksine av ungdom mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Kommunen nådde 500 flere i 2023 enn året før da ungdommene ble invitert til å bestille vaksinetineme i HelsaMi.